Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΓΡΙΠΠΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ


Επαναδημιοσιεύω σήμερα προηγούμενη ανάρτησή μου σχετική με τον αντιγριππικό εμβολιασμό, επειδή σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης, άκουσα έναν, αξιοσέβαστο κατά τα άλλα, πρώην Αν. Καθηγητή Παιδιατρικής, να λέει ότι δεν χρειάζεται η διενέργεια του αντιγριππικού εμβολίου στα Ελληνόπουλα, παρά μόνο σε ορισμένες ομάδες υψηλού κινδύνου.

Θέλω να τονίσω ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει δυστυχώς αξιόπιστη επί του θέματος έρευνα, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά την επιδημιολογία της νόσου και τον καθορισμό της πολιτικής εμβολιασμού. Έτσι, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα εμβόλια, ακολουθούμε τις διεθνείς οδηγίες μεταξύ των οποίων βαρύνουσα θέση έχουν αυτές της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής της οποίας το κύρος ουδείς έως σήμερα έχει αμφισβητήσει. Η σχετική, λοιπόν, οδηγία της AAP είναι σαφής: Συνιστάται ο εμβολιασμός ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ >6 ΜΗΝΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ! ..Και τούτο διότι η γρίππη δεν είναι μια τόσο απλή και αθώα ιογενής λοίμωξη, όσο ορισμένοι θέλουν να την παρουσιάζουν.

Δεν θα επεκταθώ σε άλλες κινδυνολογικές αναφορές που άκουσα για χαλαρές παραλύσεις κ.λπ. στις οποίες υποτίθεται ότι οδήγησε ο εμβολιασμός έναντι του Η1Ν1 την περίοδο 2009-2010, διότι πέραν του ότι αποτελούν υπερβολές, επιτείνουν τον διάχυτο και απολύτως αδικαιολόγητο φόβο του κόσμου για τους εμβολιασμούς γενικώς, κάτι το οποίο είναι βέβαιο ότι θα βλάψει μακροπρόθεσμα την Δημόσια Υγεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου